PIXIES

Wednesday, March 28, 2012

FOR ORDERING

3 comments

Those who are interested to order the product, kindly visit this link here or click at the image above. Thank you :)

Kepada sesiapa yang berminat untuk order produk, anda boleh lawat link disini atau klik pada imej di atas. Terima kasih :)

Tuesday, March 3, 2009

SAYA NAK KURUS!!!

11 comments
Bersama Dato' Ronnie Tan (Herbalife Managing Director for Malaysia & S'pore). About a week I took Herbalife's full set (25022009). Boleh nampak perubahan tak? Terutamanya pada bahagian perut.
tengok perut saya tu.. ish...gambar ni diambil pada 150109 sebulan sbelum saya mula mengambil produk Herbalife.
Nantikan kemunculan baru saya. =D
terasa nak kurus balik macam ni
kalau dapat macam ni, kira its a bonus la. hehe xP

Teringin nak kurus keding macam darjah 6 dulu. Paling tak pun dapat macam masa form 2 atau form 3 pun cukup bersyukur. Dah macam2 kaedah saya buat, aktif dalam sukan, tak makan malam dan macam2 lagilah cuma saya tak pernah cuba nak makan pil diet sebab saya tahu pil diet selalu membuatkan tuan2 badan yang memakannya terberak-berak tak henti2. So selagi boleh, saya memang nak elakkan makan pil diet. Pastu dulu actually setahun yang lepas saya dah pun mula makan produk Herbalife yang diperkenalkan oleh kakak saya Kak Lidia, tapi sebab saya ni bukan orang yang berdisiplin, saya pun makan main2, akhirnya saya stop makan Herbalife untuk mengelakkan pembaziran duit berlaku. Waktu tu saya baru habis SPM. Maka saya bercuti panjang menggemukkan badan tambah lagi saya kerja di BURGER KING Melaka dimana saya boleh mendapatkan meal Burger King percume setiap kali break sampai satu hari tu saya sendiri malu tengok diri saya dalam gambar mahupun di cermin. Saya sangat fobia dengan kamera lagi2 bila amek gambar sorang2. Saya dah tak senang duduk. Pergi ke kuliah di MMU pun pakai jaket besar2 bagi menutup badan saya yang besar dan tak cantik ni sampaikan kawan karib saya pun naik menyampah tengok saya pakai jaket tu sebab menampakkan saya lebih besar. Hati ni selalu terasa kecik dan sakit sangat bila orang menyindir tentang badan saya yang besar ni tapi saya tetap senyum. Saya frust sangat bile baju yang bersize XL pun susah nak dipakai dan size seluar makin bertambah. Dengan badan yang berat dan besar ni, bila saya jalan sikit dah terasa penatnya dan termengah-mengah saya. Bayangkan MMU tu kat bukit, jalan nak ke kuliah penatnya nauzubillah, tuhan je yang tau, tiap2 kali masuk kelas mesti semput. Dah tu lif kat MMU tu pun selalu rosak, kenalah naik tangga, kalau kelas kt tingkat 5, panjatlah sampai tingkat 5 sampai rasa separuh mati Masyaallah! Dapat pulak kawan karib saya kurus, tinggi dan berkaki panjang maka bila berjalan dah tentu2 dia berlangkah panjang dan laju, Ya Allah bila nak jalan dengan dia pun seksa, selalu kena tinggal kat belakang. Hehe nasib dia ni sangat memahami, tak pernah marah pun bila saya jalan slow, dia siap tunggu saya. Kakak saya Kak Lidia dah berjaya turunkan berat badan 13kg dengan produk Herbalife. Terdetik hati ni nak beli produk tu balik, tapi tak mampu. Yelah, saya belajar, tak bekerja, nak harapkan mak bapak, diorang dah pencen, patutnya kita yang memberi mereka duit bulanan bukan diorang bagi kita, so saya tak tahu mana nak carik income untuk dapatkan produk ni. Tup tup tup, kakak sulong saya, Kak Dora pulak dapat produk Herbalife, sedih hati ni bila diri ini masih tak mampu memiliki produk ni, tak ade sapa pun yang offer tolong saya dapatkan produk ni. Tup tup tup, Kak Dora dah dapat result yang menakjubkan! Dalam masa 3 minggu, dia dah dapat turun sebanyak 83cm ukuran seluruh badan dan dalam masa 5 minggu dia dah berjaya menurunkan 5.2kg! Hebat tak? Lagi terbakar hati ni. Waktu tu saya dah pun mula minum tea mix Herbalife hasil pembelian mak saya yang bersusah payah mengumpul duit setiap minggu untuk dapatkan teh ni demi kesihatan kami bertiga. Bapak saya yang sebelum mulakan minum teh tersebut kelihatan letih, lesu, tak ceria, sakit dan sekali makan ubat, 11 biji ditelannya. Dia mempunyai kencing manis yang agak teruk walaupun belum tahap kronik tapi ianya sangat teruk sampai doktor selalu membebel2 kat saya pasal sakit bapak saya ni. Bila dia start minum teh aje, dia terus nampak ceria, segar, sihat, bertenaga dan yang penting, dia tak lagi ambil 11biji ubat tu dan masuk hari ini dah 4 minggu dia langsung tak depend on ubat doktor, hanyalah teh Herbalife dan lagi tahap gula dalam darah bapak saya daripada 23 turun sampai 13. ALHAMDULILLAH! Mak saya pula, dia selalu ade masalah sakit kaki, sakit pinggang. Alhamdulillah, lepas dia minum teh Herbalife sahaja masalah tu semua hilang! Malah dia boleh panjat tangga sebanyak 3 tingkat tanpa rasa lemah atau sakit atau penat. Saya pulak, lepas minum teh Herbalife ni, Alhamdulillah, tak ade masalah termengah2, penat dan apa yang penting, saya dah pun boleh berjalan laju tanpa sebarang masalah sampaikan kawan karib saya tergelak bila dia lihat saya mampu berjalan sebelah dia tanpa ditinggalkan di belakang. Dan sedar tak sedar, saya mampu menurunkan berat sebanyak 1.1kg hanya dengan teh Herbalife dalam masa 3minggu. Itu baru teh, belum the whole set! Alhamdulillah ke hadrat Allah tiba2 rezeki saya melimpah ruah, saya dapat duit lebih dan saya terus ambil satu set Herbalife (F1 + F3) tanpa melengahkan masa. Saya baru mulakan perjalanan saya ke arah perkataan KURUS! Doa2 moga saya berjaya!


-oNe-

HERBALIFE

0 comments
Herbalife HQ
satu set produk Herbalife untuk pengurusan berat badan dan kesihatan


Herbalife adalah pemimpin dalam membangunkan produk pengurusan berat badan terkini, pemakanan dan juga penjagaan personal. Teknologi terkini digunakan dalam mencipta formula untuk setiap keperluan - sama ada berkaitan dengan jantina, umur, atau badan badan yang khusus, Produk-produk ini diasaskan dari kemajuan sains makanan, suplimentasi mikronutrien dan sains herbal. Ia dihasilkan untuk meningkatkan kualiti hidup anda dan penyediaan kepada kesihatan masa hadapan.

Dengan menyatukan kebaikan semulajadi dan sains terkini, Herbalife adalah yang paling termaju dalam memaksimumkan kesihatan diri.

TENTANG HERBALIFE

Diasaskan pada 1980, Herbalife International adalah sebuah syarikat penjagaan kesihatan terunggul yang mengkhusus dalam mempermudahkan ke arah kehidupan yang sihat.

BAGAIMANA IA BERMULA

Ia bermula dengan tragik. Ibu kepada Mark Hughes, pengasas Herbalife, menjadi ketagihan kepada pil diet yang dibenarkan dan meninggal dunia akibat pengambilan berlebihan. Sungguhpun Mark hanya berumur 18 tahun, beliau bertekad mencari jalan untuk membantu kesihatan pengguna melalui pemakanan yang baik serta mencipta program pengurangan berat badan yang selamat dan berkesan. Setelah beberapa lama melalui proses pengkajian dan pembangunan, Mark melancarkan Herbalife untuk memenuhi misi menjadikan peningkatan kesihatan dan kesejahteraan badan dapat dinikmati oleh semua orang di dunia ini.

DIREKA SECARA SAINTIFIK KHUSUS UNTUK KEJAYAAN ANDA

Produk Herbalife yang inovatif dihasilkan oleh para saintis, doktor dan pakar pemakanan dengan mengambilkira kesihatan dan kesejahteraan pengguna. Walaupun produk Herbalife berformulakan semulajadi untuk kesejahteraan seumur hidup dan mudah diperolehi, namun janji untuk peluang perniagaan pastinya memberikan ganjaran kewangan yang menguntungkan.

PAKAR YANG ANDA BOLEH PERCAYA

Lembaga Penasihat Saintifik Herbalife, Kumpulan Perhubungan Perubatan dan Lembaga Penasihat Perubatan adalah tenaga utama di belakang kejayaan industri Herbalife. Kumpulan pakar saintifik inilah yang mengarah pembangunan produk Herbalife menerusi kajian dan pengujian produk, agar kualiti Herbalife mampu mencapai standard yang ditentukan oleh industri pada masa kini.

SOKONGAN YANG ANDA BOLEH HARAPKAN

Dengan kumpulan yang melebihi satu juta pengedar bebas menjual produk Herbalife di melebihi 70 buah negara di seluruh dunia ( dan jualan retail sebanyak $1.8 billion), anda boleh pastikan yang anda mempunyai sokongan untuk berjaya.
-oNe-

MISI HERBALIFE

0 comments

MISI

Untuk mengubah kehidupan manusia dengean menyediakan peluang perniagaan terbaik dalam jualan langsung dan pemakanan terbaik serta produk pengurusan berat badan dan kesihatan yang terbaik di dunia.


TAWARAN PRODUK HERBALIFE BERKUALITI TINGGI


  • kejayaan pengurangan berat badan

  • kejayaan menyihatkan tubuh badan

  • nutrisi yang dipertingkatkan

  • peningkatan penjagaan diri

  • peluang untuk ganjaran wang

-oNe-

PRODUK HERBALIFE

5 comments
MEMPERIBADIKAN PENGURUSAN BERAT BADAN


1. FORMULA 1 NUTRITIOUS MIXED SOY POWDER DRINK
  • makanan seimbang seharian
  • untuk menyediakan badan anda dengan nutrien yang diperlukan untuk kesihatan optimum dan pengurusan berat badan
  • menolong anda berasa kenyang, puas hati dan bertenaga
  • 90-250 kalori satu hidangan
  • mengandungi 55 nutrien, 18 asid amino, serat dan herba
Terdapat dalam 5 perisa yang lazat : French Vanilla, Tropical Fruit, Dutch Chocolate, Cappuccino dan Strawberrry.

2. FORMULA 3 BLENDED SOY AND WHEY PROTEIN POWDER

  • 5g protein tanpa lemak setiap sudu.
  • menghalang rasa lapar.
  • membina jisim otot.
  • meningkatkan metabolisme.
  • membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
  • membantu mengekalkan pengambilan protein yang cukup dan mengikut apa yang disyorkan.
  • disertakan protein soya yang mengandungi isoflavona, penting untuk nutrisi sihat.
  • mengadungi Protein dadih susu, satu sumber sistina dan metionina, penting untuk menyokong otot.

TENAGA & KESIHATAN

TEA MIX

  • menyegarkan dan meningkatkan tenaga.
  • mempercepatkan pembakaran kalori dan lemak.
  • ia akan mengurangkan rasa mengidam supaya anda tidak mengambil snek tinggi kalori yang boleh mengalih pelan pengurusan berat badan anda dari landasan yang betul.
  • minuman yang menggembirakan dan dicampur dengan 5 botani semula jadi yang bertindak pantas.
  • setiap hidangan bebas kalori.

SNEK PROTEIN

1. ROASTED SOY NUTS

  • 11g protein dan 6g fiber setiap bungkusan.
  • dipanggang dalam minyak kanola monotaktepu(monounsaturated) yang sihat.
  • garam Cradia meliputi bahan mineral perlu kalium dan magnesium.
  • snek favorit sepanjang masa dalam paket individu yang mudah.
2. CHOCOLATE PEANUTE PROTEIN BAR

  • 12g protein satu bar.
  • diperkaya dengan Vitamin, Mineral dan lain-lain nutrien.
  • memuaskan keinginan untuk makanan manis, ia juga memberi anda protein antara hidangan yang diperlukan untuk mengekalkan pengurusan tenaga dan berat badan anda.
SERLAHKAN KECANTIKAN SEMULA JADI ANDA

MULTIVITAMIN NORMAL TO DRY SYSTEM & MULTIVITAMIN NORMAL TO OILY SYSTEM

  • mengkhasiatkan kulit dengan vitamin A, C dan E
  • membersih, menyegar dan melembap
  • memeliharam, melembut dan melicinkan kulit
  • program 3 langkah yang mudah dilakukan

NOURIFUSION MULTIVITAMIN EYE GEL & EYE CREAM

  • memperbaiki keanjalan kulit di sekeliling mata.
  • melembap dan mengkhasiat kawasan bawah mata.
  • sangat sesuai dijadikan asas di bawah mekap.
  • formula tidak berminyak.

NOURIFUSION MULTIVITAMIN EXFOLIATING SCRUB

  • melelaskan sel kulit yang telah mati
  • menyerlahkan kulit yang lebih licin, lebih muda
NOURIFUSION MULTIVITAMIN MOISTURE MASK & CLARIFYING MASK

  • melembapkan kulit kering
  • menyerlahkan kulit yang halus dan lembut
  • mengurangkan kulit berkelupas
NOURIFUSION MULTIVITAMIN NIGHT CREAM

  • menghidrasikan secara mendalam
  • tidak berminyak
KEBUGARAN KULIT

1. RANGKAIAN PRODUK SKIN ACTIVATOR

  • menolong mengurangkan garis halus dan kedut
  • memperbaiki ketegangan kulit
  • teh hijau menolong melindungi daripada kerosakan radikal bebas
2. RADIANT C DAILY SKIN BOOSTER GEL-CREAM & FACE QUENCHER

  • membantu mengurangkan kemunculan garis halus dan kedut
  • membantu mempermuda kulit yang kelihatan suram dan letih
  • membantu liang roma kelihatan lebih kecil dan tidak kelihatan begitu ketara
3. RADIANT C DAILY FACIAL SCRUB CLEANSER & BODY LOTION SPF 15

  • mengandungi antioksidan dalam bentuk vitamin C dan E yang terbukti kemujarabannya untuk membantu melindungi kulit anda daripada radikal bebas
  • perlindungan sinaran UV SPF 15 UVA/UVB
  • manik-manik Jojoba/Beeswax menjadikan kulit anda berasa lembut, segar dan bersih
PENDANDAN DIRI

1. HERBAL ALOE HAND CREAM

  • gunakan sepanjang hari untuk kulit tangan yang lembut dan licin
  • dirumuskan khas untuk kulit kering, krim yang kaya ini menolong mengenbalikan kelembapan, dan menjadikan kulit tangan anda kelihatan dan berasa sihat.
  • digunakan bersama produk Herbalife Aloe untuk menikmati kebaikan maksimum
2. BODY BUFFING SCRUB & BODY CONTOURING CREME

  • mengurangkan rupa kulit yang berbintik
  • meningkatkan ketegangan kulit
  • melembapkan kulit
NUTRISI LUARAN (PENJAGAAN RAMBUT)

1. HERBAL ALOE MOISTURIZING SHAMPOO & CONDITIONER

  • syampu berperapi yang kaya lembut dan membersihkan rambut dengan berkesan
  • perapi berpelembap mengekalkan kelembapan untuk rambut yang lembut dan terurus
  • seluruh daun aloe menolong menyihatkan dan melembapkan rambut
2. HERBAL ALOE SOFT HOLD HAIR SPRAY

  • menghasilkan pegangan yang lembut dan tahan lama
  • kaya dengan aloe, ia menyihatkan helaian rambut dengan setiap semburan
  • formula yang ringan yang tidak akan memberatkan rambut anda

-oNe-

MARK HUGHES - HERBALIFE FOUNDER

82 comments


In Tribute to Our Founder: Mark Hughes 1956-2000

“You can’t stop a good idea from taking hold and spreading.”

The extraordinary vision and commitment that inspired Mark Hughes to found Herbalife began when he was just a teenager. Due to the tragic loss of his mother to unsafe dieting practices, Mark made a promise to find a way to help people lose weight safely.

Mark was impassioned by the time-honored practice of using herbs for improving health and formed a team of medical and nutritional experts to create Herbalife’s breakthrough products. In 1980, Mark launched Herbalife by working as the first Distributor selling the nutritional products.

“The products are what get you an emotional experience. It’s the glow in their eye; it’s the way that they feel; it’s the excitement and the way that they act.”

As more and more people tried the products and experienced positive results, the business quickly expanded. Mark developed a network of Distributors who shared his vision, were passionate about the products and excited about the business opportunity. Mark encouraged Herbalife Distributors to “have faith in the organization, to know that it’s going to work.”

“Through your efforts, people are discovering new worlds of opportunity and an eternal hope for the future.”

Speak with people who met Mark and they will tell you how he motivated them to commit themselves to reach greater heights personally and professionally. He inspired people from all walks of life through his faith in people’s ability to change lives, starting with their own. Mark believed that one person can truly make a difference and that difference is a healthier world.

“I am convinced the future will be brilliant beyond compare.”

Mark passed away in 2000, but his vision for changing people’s lives – helping people manage their weight, regain their health and find financial prosperity – continues to thrive. Today, there are more than 1.9 million Herbalife Distributors in over 70 countries, making their dreams of a healthier life and financial independence come true. See special moments, people and events from Mark’s extraordinary career in our Mark Hughes Photo Gallery.
“Introducing balanced nutrition to millions of people in the world is a dream come true for me.”

In honor of Mark’s pioneering work in weight management and nutrition, Herbalife helped establish theMark Hughes Cellular and Molecular Nutrition Laboratory at UCLA in 2003, dedicated to science-based nutrition research.

-oNe-

WAN LIDIANA LIDIA

0 comments
Siapa Wan Lidiana Lidia ni???

Haaa....kalau nak tau, dia la kakak saya dan dia juga adalah penaja saya dalam Herbalife. Saya nak cerita serba sedikit pasal kakak saya ni. Bagaimana dia boleh bermula dengan Herbalife dan juga kejayaan dia dengan Herbalife.

Suatu masa dulu, sedang dia berjalan, ade sorang budak kecik ni tanya dia "Aunty aunty!! aunty nak kurus x? jom la jumpa mak saya." Dia pun ikutlah budak ni, berjumpa dengan mak budak tu yang bernama Fawziah. Bila dia jumpa Kak Fawziah, dia terus jatuh hati dengan produk Herbalife ni dan terus amek produk tersebut dan amalkan secara disiplin sehingga hari ini, dia berjaya menurunkan sebanyak 13kg dalam masa 4bulan!!!

Kak Lidia ni juga baru melibatkan diri dalam bisnes Herbalife tapi dah macam2 dia dapat daripada Herbalife. Sekarang ni dia dah World Team. Pada sesiapa yang xpaham, x perlu peningkan kepala anda, anggap la itu sebagai pangkatnya di dalam Herbalife. Bagi yang berminat nak tau ape benda World Team ni dan anda serius ingin berbisnes, sila hubungi saya. Sebagai businesswoman secara sambilan, dia telah menjana income 2 kali ganda lebih daripada gaji kerja harian dia. Wah!!! Itu baru sambilan, belum sepenuh masa. Hebat hebat hebat!!! Mungkin dah lebih... Selain daripada itu, dengan Herbalife, dia dapat merantau ke luar negara. Sambil pergi training, sambil bercuti. Anda mahu x? Bulan Februari aritu, dia dapat pergi ke Phuket. Akan datang pada bulan Jun dia akan pergi ke Korea. Menarik menarik menarik...!!

Dengan menggunakan produk Herbalife, dia semakin langsing, sihat dan yang paling penting JELITA! hahaha...ehem ehem...dia dah berpunya ye..Jika anda berminat untuk mengetahui tentang Wan Lidiana Lidia ni, sila layari http://chanteques.blogspot.com.
Ayuh kita lihat gambarnya.

-oNe-

BLAKE MORGAN

0 comments
Me with Blake!!!


Who is this Blake Morgan? Why is he so popular among the Herbalifers? Lets read the story of his life to know why he is so popular among us the Herbalifers.

Blake Morgan was watching the news in Canada some 20 years ago when a segment about the Herbalife opportunity caught his eye. Intrigued, he called right away to learn more. But because he was just 17 years old, the person he got on the other end of the line was more interested in signing up his parents.

“They didn’t take me seriously, but I wouldn’t give up.”

At the time, Blake was a high-school dropout making about $300 a month mowing lawns and working as a busboy. He had even tried his hand at chicken catching. He looked at Herbalife as an opportunity to earn enough gas money for his ’67 Camaro. But two years later, when he totaled the car while drag racing, he decided it was time to get serious about life and Herbalife.

“Once I committed myself to the business, I owned my hometown of Vancouver, B.C.”

So how did this self-described “brat” become Herbalife’s 20th Chairman’s Club member? Blake put himself on a rigorous schedule. He worked 16 hours a day, seven days a week for the first year, delivering products and getting himself to Herbalife Opportunity Meetings in a beat-up Datsun that he couldn’t even afford to park on city streets. “I worked very hard in those first few years because I didn’t bring any real skills to the business,” Blake says. “But you don’t have to work that many hours to achieve success. That’s the beauty of Herbalife. You decide how much you want to earn.”

“The only thing you need to succeed at Herbalife is determination.”

On Friday nights, instead of going out with his buddies, Blake stayed in for what he affectionately calls, “Friday night at the movies with the Herbalife Broadcast Network (HBN).

At the start, Blake committed himself to passing out 600 recruiting flyers and 400 retail flyers a day. In fact, in the beginning, because he didn’t have the money to make photocopies, he hand drew flyers.

“I never doubted success. I always knew it was possible with Herbalife.”

During the second year, Blake committed himself to a work schedule of 16 hours a day, but six days a week. He followed this plan of action for the next few years. When his monthly income was over $10,000, he took his business beyond the Canadian border.

He started with Seattle, then Los Angeles, then Dallas, among other cities. Blake moved to each location to help train each organization and get them off the ground. Not only did it set the stage for how he would develop an international business in countries as far away as Chile, the Philippines and Italy, to name a few, it inspired others in his organization to follow his lead.

“You can build your business by traveling to places or you can do it from your home base.”

Blake attributes his hard work and perseverance in the early years to his current success. Today he has an international organization that includes more than 140,000 Distributors! Best of all, now he decides when and how much he will work.

“The success I’ve experienced though duplicating myself has allowed me to retire three times.”

Today, Blake enjoys working with and teaching other Distributors what he has learned, while taking pleasure in the Herbalife lifestyle.

He owns homes around the world. He jet sets around the world, and has developed incredible friendships with people everywhere. But most important to Blake: he’s living debt-free.

“I’ve paid cash for everything–houses, my Porsche, Lamborghini, vacations– everything!”

Additionally, Blake receives tremendous satisfaction from taking care of his family, which he has done financially since he was 21. Blake bought his parents a home and has taken them on many trips that they otherwise could not afford. And he’s been able to buy his brother a restaurant in Canada. “I know my group and myself will accomplish even greater things in the next 20 years,” Blake says.

In fact, as a “thank you” to many of his top Distributors and leaders from around the world–and his family–Blake took them on an all-expense-paid trip around the Caribbean onboard the Princess Lauren, a four-story yacht whose guest book is a who’s who of the rich and famous. The price tag for the trip: $300,000. And he paid cash.

“I take great pride in being able to help my family and others.”

For a man who no one took seriously in the beginning, a man who had $100 in the bank when he opened for business, Blake Morgan is living proof that dreams can come true with Herbalife. Many people didn’t think Blake would make it in the business, but he did. Some people didn’t think he would qualify for President’s Team, but he did. Others didn’t think he’d make Chairman’s Club, but he did. At President’s Summit 2003, Blake announced that he was working on achieving Founder’s Circle next. And if his track record is any indication of what’s to come, there’s nothing to keep him from achieving his dream!


-oNe-

 

HERBALIFE
Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template