PIXIES

Tuesday, March 3, 2009

SAYA NAK KURUS!!!


Bersama Dato' Ronnie Tan (Herbalife Managing Director for Malaysia & S'pore). About a week I took Herbalife's full set (25022009). Boleh nampak perubahan tak? Terutamanya pada bahagian perut.
tengok perut saya tu.. ish...gambar ni diambil pada 150109 sebulan sbelum saya mula mengambil produk Herbalife.
Nantikan kemunculan baru saya. =D
terasa nak kurus balik macam ni
kalau dapat macam ni, kira its a bonus la. hehe xP

Teringin nak kurus keding macam darjah 6 dulu. Paling tak pun dapat macam masa form 2 atau form 3 pun cukup bersyukur. Dah macam2 kaedah saya buat, aktif dalam sukan, tak makan malam dan macam2 lagilah cuma saya tak pernah cuba nak makan pil diet sebab saya tahu pil diet selalu membuatkan tuan2 badan yang memakannya terberak-berak tak henti2. So selagi boleh, saya memang nak elakkan makan pil diet. Pastu dulu actually setahun yang lepas saya dah pun mula makan produk Herbalife yang diperkenalkan oleh kakak saya Kak Lidia, tapi sebab saya ni bukan orang yang berdisiplin, saya pun makan main2, akhirnya saya stop makan Herbalife untuk mengelakkan pembaziran duit berlaku. Waktu tu saya baru habis SPM. Maka saya bercuti panjang menggemukkan badan tambah lagi saya kerja di BURGER KING Melaka dimana saya boleh mendapatkan meal Burger King percume setiap kali break sampai satu hari tu saya sendiri malu tengok diri saya dalam gambar mahupun di cermin. Saya sangat fobia dengan kamera lagi2 bila amek gambar sorang2. Saya dah tak senang duduk. Pergi ke kuliah di MMU pun pakai jaket besar2 bagi menutup badan saya yang besar dan tak cantik ni sampaikan kawan karib saya pun naik menyampah tengok saya pakai jaket tu sebab menampakkan saya lebih besar. Hati ni selalu terasa kecik dan sakit sangat bila orang menyindir tentang badan saya yang besar ni tapi saya tetap senyum. Saya frust sangat bile baju yang bersize XL pun susah nak dipakai dan size seluar makin bertambah. Dengan badan yang berat dan besar ni, bila saya jalan sikit dah terasa penatnya dan termengah-mengah saya. Bayangkan MMU tu kat bukit, jalan nak ke kuliah penatnya nauzubillah, tuhan je yang tau, tiap2 kali masuk kelas mesti semput. Dah tu lif kat MMU tu pun selalu rosak, kenalah naik tangga, kalau kelas kt tingkat 5, panjatlah sampai tingkat 5 sampai rasa separuh mati Masyaallah! Dapat pulak kawan karib saya kurus, tinggi dan berkaki panjang maka bila berjalan dah tentu2 dia berlangkah panjang dan laju, Ya Allah bila nak jalan dengan dia pun seksa, selalu kena tinggal kat belakang. Hehe nasib dia ni sangat memahami, tak pernah marah pun bila saya jalan slow, dia siap tunggu saya. Kakak saya Kak Lidia dah berjaya turunkan berat badan 13kg dengan produk Herbalife. Terdetik hati ni nak beli produk tu balik, tapi tak mampu. Yelah, saya belajar, tak bekerja, nak harapkan mak bapak, diorang dah pencen, patutnya kita yang memberi mereka duit bulanan bukan diorang bagi kita, so saya tak tahu mana nak carik income untuk dapatkan produk ni. Tup tup tup, kakak sulong saya, Kak Dora pulak dapat produk Herbalife, sedih hati ni bila diri ini masih tak mampu memiliki produk ni, tak ade sapa pun yang offer tolong saya dapatkan produk ni. Tup tup tup, Kak Dora dah dapat result yang menakjubkan! Dalam masa 3 minggu, dia dah dapat turun sebanyak 83cm ukuran seluruh badan dan dalam masa 5 minggu dia dah berjaya menurunkan 5.2kg! Hebat tak? Lagi terbakar hati ni. Waktu tu saya dah pun mula minum tea mix Herbalife hasil pembelian mak saya yang bersusah payah mengumpul duit setiap minggu untuk dapatkan teh ni demi kesihatan kami bertiga. Bapak saya yang sebelum mulakan minum teh tersebut kelihatan letih, lesu, tak ceria, sakit dan sekali makan ubat, 11 biji ditelannya. Dia mempunyai kencing manis yang agak teruk walaupun belum tahap kronik tapi ianya sangat teruk sampai doktor selalu membebel2 kat saya pasal sakit bapak saya ni. Bila dia start minum teh aje, dia terus nampak ceria, segar, sihat, bertenaga dan yang penting, dia tak lagi ambil 11biji ubat tu dan masuk hari ini dah 4 minggu dia langsung tak depend on ubat doktor, hanyalah teh Herbalife dan lagi tahap gula dalam darah bapak saya daripada 23 turun sampai 13. ALHAMDULILLAH! Mak saya pula, dia selalu ade masalah sakit kaki, sakit pinggang. Alhamdulillah, lepas dia minum teh Herbalife sahaja masalah tu semua hilang! Malah dia boleh panjat tangga sebanyak 3 tingkat tanpa rasa lemah atau sakit atau penat. Saya pulak, lepas minum teh Herbalife ni, Alhamdulillah, tak ade masalah termengah2, penat dan apa yang penting, saya dah pun boleh berjalan laju tanpa sebarang masalah sampaikan kawan karib saya tergelak bila dia lihat saya mampu berjalan sebelah dia tanpa ditinggalkan di belakang. Dan sedar tak sedar, saya mampu menurunkan berat sebanyak 1.1kg hanya dengan teh Herbalife dalam masa 3minggu. Itu baru teh, belum the whole set! Alhamdulillah ke hadrat Allah tiba2 rezeki saya melimpah ruah, saya dapat duit lebih dan saya terus ambil satu set Herbalife (F1 + F3) tanpa melengahkan masa. Saya baru mulakan perjalanan saya ke arah perkataan KURUS! Doa2 moga saya berjaya!


-oNe-

11 comments:

Iskandar on April 24, 2009 at 2:29 PM said...

Rules before you stomach!

1. Jgn timbang hari-hari
2. Jgn fikir kesannya dalam masa terdekat (2 3 minggu). Target la dlm 5 6 bln lg. jd kalo bru sebulan da kuwus, bonus2..
3. Jgn tny lelebih kat aku. aku bkn pakar. wakakaka..

goood luck! Wiyh.. blnja aku sbotol? Hee..

Alamat kan ke :
Mohamad jauhari iskandar b jaafar,
MRSM Taiping, 34000 Taiping, Perak

Heee.... TQ yea..

adnaezsis on May 29, 2009 at 8:45 AM said...

aku tau...
timbang hari2 mmg sakit ati nnt..
ahahaha...
dah about 3bulan..
ade gak 7kg aku dah hilang...
alhamdulillah...
duk diam tp kg sume hilang..
kalo dl asal cuti je mesti naik gemok..
ahahahah....
cewah...
suh blanje...
dah blanje ko, ko kne start jd customer ah pastu...
haha

Iskandar on May 29, 2009 at 3:51 PM said...

?? Guano tu. Dok pehe mok goyak gapo. :">

adnaezsis on May 29, 2009 at 4:14 PM said...

aku tak paham satu patah haram pun ko cakap..
ahahaha...

Iskandar on May 29, 2009 at 4:19 PM said...

"aku tau...
timbang hari2 mmg sakit ati nnt..
ahahaha...
dah about 3bulan..
ade gak 7kg aku dah hilang...
alhamdulillah...
duk diam tp kg sume hilang..
kalo dl asal cuti je mesti naik gemok..
ahahahah....
cewah...
suh blanje...
dah blanje ko, ko kne start jd customer ah pastu...
haha"



--- TAMAT -----

Ni ha.. ko cakap gapo. dok pehe.. tak paham...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Good day, sun shines!
There have been times of hardship when I didn't know about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright pessimistic person.
I have never thought that there weren't any need in large initial investment.
Nowadays, I'm happy and lucky , I begin take up real money.
It's all about how to choose a proper companion who utilizes your money in a right way - that is incorporate it in real deals, parts and divides the profit with me.

You can get interested, if there are such firms? I have to tell the truth, YES, there are. Please get to know about one of them:
http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Liyana on November 8, 2010 at 8:28 PM said...

eh, aku nk try la. satu pek berape?

Noorul on November 23, 2010 at 7:48 AM said...

suka tgk perkembangan -noorul izuddin syahmi nordin - usj2 - 0196441493

ღ TeRU²bOzUღ on February 11, 2011 at 3:08 AM said...

goodluck ! sy pon baru try herbalife =)

sebijik dgn awk mule-mule buat x sungguh-sungguh pastu stop.wuwu

adnaezsis on March 15, 2011 at 4:27 AM said...

liyana : sorry lambat reply..anything cube contact 0196178358 kte deal terus kalo berminat lagi...

noorul : terima kasih =)

ღ TeRU²bOzUღ : teruskan usaha anda..bila dah stop baru terasa rugi.. =)

 

HERBALIFE
Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template